F2447789-3359-49C8-BA40-E2C2EB8B5592

Eveal: naar een next level in kalvergezondheid

Neem een kijkje op de website www.eveal.nu.

Daar vind je alle praktische informatie en kan je je aanmelden voor de eerste module en inschrijven voor de evenementen.

Wat is Eveal?

Eveal heeft tot doel de kalverhouder te versterken dankzij een dieper inzicht in kalvergezondheid. Als professionele kalverhouder heb je een unieke positie om de gezondheid van de kalveren op je bedrijf te bewaken. Met deze online cursus en de organisatie van bijeenkomsten willen we de ervaren kalverhouder nog een stap verder brengen. Naar een next level in kalvergezondheid met heldere analyses en het maken van de juiste keuzes in diergezondheid!

Evenementen

Naast online opleidingen via elearning zullen we ook verschillende types evenementen en trainingen organiseren. Dit in samenwerking met alle kalverdierenartsen van het land! De eerste events komen er al snel aan in Pathé Ede (15 november) en t Zand te Oirschot (21 november). Beide events starten om 19:30. De spreker is dierenarts Jan Hulsen van ”Koesignalen” die zijn visie zal geven van hoe je naar je kalveren kan kijken.

Inschrijven is gratis! en iedereen betrokken in de kalversector is welkom! Breng dus zeker je collega, dierenarts en vertegenwoordiger mee! Na de lezingen is er nog een gezellige borrel!

Inschrijven doe je door een mail te sturen naar het email adres deelname@eveal.nu , vermeld je naam en de namen van wie je eventueel meebrengt. Let op, schrijf je tijdig in, de plaatsen zijn beperkt en inschrijven is verplicht.

Praktisch

Blijf op de hoogte van nieuwe modules en evenementen

Je ontvangt deze nieuwsbrief via DAP Thewi. Vanuit het Eveal project willen we je graag specifiek op de hoogte houden van nieuwe evenementen, nieuwtjes en de lancering van nieuwe modules.

Hiervoor vragen we je in te schrijven op de nieuwsbrief van Eveal via deze link

Module 1: het gezonde kalf

De beste fundering om de vele aspecten van kalvergezondheid goed te begrijpen is te starten bij het gezonde kalf. Om te weten wat afwijkt moeten we een goed begrip hebben van wat normaal is. In deze module neem je een kijkje in het kalf en zie je hoe alles met elkaar is verbonden. We bekijken waarom een kalf ziek wordt en waarom niet ieder kalf hetzelfde is.

In de modules die hierop volgen zullen we verder breien op deze kennis. Dan duiken we heel snel de praktijk in want daar gaat het om! Nieuwe inzichten op stal, sneller ingrijpen en de beste keuze maken met de beschikbare informatie van dat ogenblik. Op die manier groei je als ondernemer, groeit je bedrijf en nemen we het voortouw in diergezondheid.

Er is een klankbordgroep opgericht van 8 kalverhouders die mee de eerste module vorm hebben gegeven. Zij waren allen enthousiast over het resultaat. Informatief en leuk om volgen!

Onafhankelijk

We willen dit project een breed draagvlak geven in de sector. We hopen dan ook dat je de inhoud van deze modules bepreekt met je dierenartsenpraktijk want hij of zij is uiteraard de eerste sparring-partner op gebied van diergezondheid. Verschillende dierenartsenpraktijken en bedrijven actief binnen de sector zijn reeds op de hoogte van het project en dragen het een warm hart toe. We hopen hen dan ook allemaal te verwelkomen op de bijeenkomsten.

Eveal is dan ook bedoeld om gebruikt te worden onafhankelijk van het type bedrijf, voerleverancier, integratie of dierenartsenpraktijk. De adviezen en inzichten zijn niet bedrijf specifiek en het is de bedoeling dat iedere gebruiker er meerwaarde uit kan halen. Gezien de betrokkenheid van zowel LTO als de Universiteit Utrecht en DAP Thewi zijn we er van overtuigd dat dit zal lukken.

Denk met ons mee!

We horen graag wat je er van vind!! Via het email adres info@eveal.nu zijn we bereikbaar voor opmerkingen, toekomstige ideeën en praktische vragen. Stel je vragen zodat we hier rekening kunnen mee houden in de volgende modules en bij de organisatie van de verschillende bijeenkomsten!

Kostprijs

Gezien de grote investeringen nodig om deze modules te maken en om de bijeenkomsten en website vorm te geven is het project mede ondersteunt door het Europees landbouwfonds en de provincie Noord Brabant. Hierdoor kunnen we de eerste module aan 50 euro excl. BTW aanbieden en zijn de bijeenkomsten gratis! Na betaling ontvangt u ook een factuur voor uw administratie.

Aanmelden voor de nieuwsbrief?